Universitat Rovira i Virgili

Farmagonacol

La prevenció de la hipercolesterolèmia és un dels reptes més important per a tots els professionals de la salut. La farmàcia comunitària és el punt sanitari més pròxim a la ciutadania. Els nutracèutics subministrats a les farmàcies són de gran ajuda a la prevenció primària. Aquestes farmàcies poden aportar aquesta proximitat per avaluar les concentracions plasmàtiques de colesterol (total i cLDL) en individus amb hipercolesterolèmia lleu després de 2 mesos d'intervenció amb un nutracèutic. També els farmacèutics poden estudiar els efectes sobre altres factors de risc cardiovascular com són la tensió arterial, el pes corporal, l'IMC i el perfil glucèmic, les concentracions de triglicèrids.

Possar en valor la figura del/la farmacèutic/a comunitari/a com investigador/a amb capacitat de realitzar estudis clínics. Aquest estudi es troba en fase d’anàlisi de les dades obtingudes en aquest moment, i sembla que els resultats seran bons.

Des de la càtedra considerem que, a més dels bons resultats que puguem obtenir amb el nutracèutic, és també molt important haver tingut l'oportunitat de dur a terme un estudi d'intervenció en col·laboració amb farmàcies. Aquesta estratègia d’estudi és molt innovadora, i ha demostrat la gran capacitat de les farmàcies de reclutar i fer el seguiment dels voluntaris.

Presentació dels resultats del'estudi clínic FARMAGONACOL.

Dimarts 13 de juny a les 13h, al Saló d'actes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.